Scheuren over het parcours.
Scheuren over het parcours. (Foto: Lenie Vreeburg)

Achtervolging gestolen voertuig

SCHIPHOL - Een wilde achtervolging vond plaats op de A4 in de nacht van zondag 25 op maandag 26 augustus. Na een melding dat er een gestolen voertuig op de A4 bij Schiphol reed, schoot de Marechaussee van Schiphol de Politie-eenheden van Den Haag en Haarlemmermeer te hulp.

De politieteams namen positie in op de A4 en zagen het gestolen voertuig rijden. De bestuurder kreeg een stopteken, maar negeerde dit, waarop de achtervolging begon. Uiteindelijk wisten de Marechaussee en de agenten het voertuig tot stoppen te dwingen op de A4 in de buurt van Rijswijk. Nadat alle inzittenden waren aangehouden, zijn deze overgedragen aan Politie-eenheid Rotterdam die het onderzoek doet.


Zonnige zeepkistenrace

BURGERVEEN - Een zonovergoten dag was het voor de vijftiende editie van de zeepkistenrace zaterdag 24 augustus. Op de Oude Venneperweg lagen de strobalen langs de kant, de waterbak in het midden van de baan en voor de kinderen was er een waterbaan en een springkussen. Met de stralende zon erbij werd het een onvergetelijke dag. Vanaf 15.00 uur sjeesden de zeepkisten naar beneden. Als origineelste was er de badkuip. Door, waarschijnlijk, de warmte was het rustig langs het parcours, maar dat maakte de deelnemers, waaronder HAP-raadsleden, niet uit.

Lees verder op pagina 3


Veel nieuwbouw in H'meer

HAARLEMMERMEER - In 20 jaar tijd is Nederland steeds verder volgebouwd: tussen 1996 en 2015 is er bijna zestigduizend hectare aan woonwijken, bedrijventerreinen en infrastructuur bijgekomen. Ook in Haarlemmermeer is flink bijgebouwd, blijkt uit cijfers van CBS. Hier is 31 procent bijgebouwd, net onder nummer 1 van de provincie: Hollands Kroon dat 33 procent toename zag.

Landelijk gezien bestaat de nieuwe bebouwing voor 47 procent uit woongebied en voor 43 procent uit bedrijventerreinen. Infrastructuur is de overige 10 procent. Op iets minder dan 15 procent van de Nederlandse grond staat inmiddels iets.

Klemgereden.
De deelnemers leggen een flink parcours af.
De volgende deelnemer maakt zich klaar voor de start.
De organisatie houdt alles goed in de gaten.
De deelnemers blijft een nat pak niet bespaard.