Genieten van een heerlijk strand en een boek erbij.
Genieten van een heerlijk strand en een boek erbij. (Foto: Pixabay)

Ontspannen met bieb

HAARLEMMERMEER - Tijdens de vakantieperiode hebben mensen meer tijd voor zichzelf en ruimte voor een boek. Wie tussen 1 juli en 31 augustus gebruik maakt van de zomeraanbieding, betaalt de eerste 3 maanden geen abonnementskosten. Met dit abonnement zijn per maand 25 boeken te lenen en is te kiezen uit een enorm aanbod e-books en luisterboeken.

Dat de bibliotheek ook een enorm aanbod aan e-books en luisterboeken heeft, weten veel mensen niet. Met een abonnement kan geput worden uit tweeduizend luisterboeken via de Luisterbieb app. Ook zijn veel digitale bronnen te bezoeken, zoals de consumentenbond, een documentairesite, oefensites voor scholieren en de abonnees kunnen theorie-examen oefenen voor een auto- of brommerrijbewijs.

Kalmerend

Boeken zijn een ideale manier om te ontspannen. Onderzoekers ontdekten dat lezen je beter en sneller kan kalmeren dan andere middelen, zoals een wandeling maken of een kop thee. De psychologen achter de studie geloven dat lezen zo ontspannend is, omdat het de geest dwingt te stoppen en ons te concentreren op de woorden op de pagina, terwijl je naar een andere wereld vlucht. Hierdoor wordt de spanning in de spieren minder en verlaagt de hartslag.

Mensen die toch al vaak boeken kopen of mensen die geen ruimte meer hebben in hun boekenkast, kunnen bij de bieb terecht. Om iedereen in Haarlemmermeer aan het lezen te helpen, biedt de bieb nu een zomer gratis lezen aan. Daarna betalen de abonnees via automatische incasso 6,50 euro per maand. Opzeggen mag altijd.

www.debibliotheek
haarlemmermeer.nl