Zie ze vliegen! in Cruquius.
Zie ze vliegen! in Cruquius. (Foto: facebook.com/boulevardcruquius)

Zie ze vliegen!

CRUQUIUS - Op Boulevard Cruquius zie je ze vliegen! Zondag 15 september, in de arena op het Cruquiusplein, laat valkenier Ruben van Maaren tussen 12.00 en 16.00 uur roofvogels vliegen tijdens een roofvogeldemonstratie. Wie lef heeft, mag de vogels vasthouden en voeren.

Tijdens een demonstratie worden zoveel mogelijk verschillende vluchten getoond van uilen, buizerds, valken, gieren en arenden. Tijdens het vliegen vertelt Van Maaren over de vogels en hun gedrag, natuurlijke leefomgeving, verzorging en bedreigingen. Daarnaast vertelt hij over zijn vak als valkenier. Na de demonstratie neemt hij de tijd om vragen te beantwoorden en voor het maken van foto's.

Aan de slag

Naast de twee roofvogelshows kunnen kinderen zelf aan de slag voor de vogels in de tuin. Maak van de tuin een vogelrestaurant en help de vogels met voedzaam lekkers. Lok ze naar de tuin met een zelfgemaakte vetbol-dennenappel. Of timmer een vogelhuisje. Er liggen allerlei materialen klaar om een nestkastje te timmeren, om in de tuin op te hangen of op het balkon. Het Doe-het-zelfteam helpt de kinderen op weg, ouders en begeleiders wordt ook gevraagd een handje te helpen.

Programma

12.00-13.00 uur Vogelhuisje timmeren / Vetbolhanger maken
13.00-14.00 uur Roofvogelshow (aansluitend fotomoment)
14.00-15.00 uur Vogelhuisje timmeren / Vetbolhanger maken
15.00-16.00 uur Roofvogelshow (aansluitend fotomoment)

De roofvogelshows en de workshops op Boulevard Cruquius aan de Oude Spaarneweg 75 zijn gratis te bezoeken.