Het Nieuw-Vennepse team van de World Clean-Up dag.
Het Nieuw-Vennepse team van de World Clean-Up dag. (Foto: Aangeleverd)

Vennepers op afvaljacht tijdens World Cleanup Day

NIEUW-VENNEP - Overal in de wereld gingen zaterdag 21 september mensen de natuur in en de straat op om afval te ruimen. Het was namelijk World Cleanup Day. In Nieuw-Vennep deed de Buurt Clean-Up Facebookgroep mee.

De Vennepse groep liep deze keer in de omgeving van Jeugdland aan de Getsewoudweg. Esther van Kordelaar, initiatiefnemer van de groep, vertelt: "We waren met een grote groep van wel vijftien mensen die zich alle kanten op verspreidde. Hierdoor konden we echt een groot gebied aanpakken."

Om half 12 had de groep al tien zakken weten te vullen met lege blikjes, plastic flesjes, sigarettenpeuken, billendoekjes en papiersnippers. De Meerlanden haalde alle zakken weer op.

"Het is echt vreselijk wat er allemaal rondslingert. En ja, het is nodig dat de mensen het af en toe opruimen. Het komt namelijk echt niet alleen maar door de jeugd. Zo spraken wij een aantal voorbijgangers, die het heel goed werk vonden wat wij deden. De vogels weten wel raad met het leegroven van jouw niet goed afgesloten vuilniszak en de wind blaast alles overal heen. We hopen dat mensen hun eigen stukje tuin en wat daaraan grenst en hun leefomgeving in de wijken willen schoonhouden."

De Vennepse groep blijft voorlopig minimaal één keer per maand haar rondes lopen. "Wil je meedoen? Aanmelden kan op Facebook (Buurt Clean-up Nieuw-Vennep) en door een mail te sturen naar bcupnv@gmail.com."

De eerstvolgende keer loopt de groep op 20 oktober en daarna houdt zij de eerste zaterdag van de maand aan.