Op de zorgterreinen van SEIN wordt ook wetenschappelijk onderzoek gedaan.
Op de zorgterreinen van SEIN wordt ook wetenschappelijk onderzoek gedaan. (Foto: Marisa Beretta)

Twee bijzondere zorgterreinen in Heemstede en Cruquius

CRUQUIUS / HEEMSTEDE - Op een centrale plek in Heemstede en een mooie groene locatie in Cruquius liggen zorgterreinen van SEIN, een expertisecentrum voor epilepsie en slaapstoornissen. Veel mensen passeren deze terreinen dagelijks of wonen dichtbij, maar wat gebeurt er eigenlijk?

Het terrein van SEIN in Heemstede heet Meer en Bosch en ligt nabij het Groenendaalse bos. Op het groene terrein staan monumentale panden, maar ook een moderne opnamekliniek en er wordt een nieuwe polikliniek gebouwd. Op deze locatie werken gespecialiseerde neurologen, psychologen, maatschappelijk werkers en andere deskundigen nauw samen voor de juiste diagnose, behandeling en begeleiding van mensen met epilepsie en slaap-waakproblemen. Ook wordt er wetenschappelijk onderzoek verricht en wonen er mensen die vanwege hun epilepsie en andere beperkingen niet (meer) zelfstandig kunnen wonen.

In Cruquius ligt het parkachtige terrein De Cruquiushoeve, de grootste woonlocatie van SEIN met negen moderne woonvoorzieningen en een Logeerhuis. Hier verblijven ongeveer 270 mensen met complexe epilepsie, variƫrend van jonge kinderen tot senioren en met uiteenlopende ondersteuningsbehoeften. Naast epilepsie hebben de bewoners vaak ook een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het terrein in Cruquius heeft naast veel groen ook veel voorzieningen waaronder een gezondheidscentrum, dagbesteding, school voor speciaal basis- en voortgezet onderwijs, een manege en een kinderboerderij. Rondom De Cruquiushoeve worden de komende jaren ronde de 750 woningen gerealiseerd op landgoed Wickevoort.

Met alle activiteiten streeft SEIN naar het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie en slaapstoornissen.

Meer weten? Kijk eens op:

www.sein.nl