In een zoutkamer ademen de patiënten zoute lucht dat gezondheidsklachten kan verminderen.
In een zoutkamer ademen de patiënten zoute lucht dat gezondheidsklachten kan verminderen. (Foto: Aangeleverd)

Zouttherapie bij Salt Room Amsterdam verhelpt gezondheidsklachten

Het inademen van microdeeltjes zout om allerlei gezondheidsklachten te verhelpen, is bezig aan een wereldwijde opmars. Steeds meer mensen met bijvoorbeeld astma, COPD of eczeem, ontdekken de heilzame werking van zouttherapie, oftewel Halotherapie.

In steden als New York en Londen maakte de therapie de afgelopen jaren een opmars; in Nederland zijn inmiddels ook meerdere klinieken met een snel groeiend aantal klanten vanwege de positieve resultaten. Sinds mei is er ook een kliniek in Amsterdam: Salt Room Amsterdam.

Zoute lucht

Marieke Wijma, startte samen met haar broer Joost in mei met Salt Room Amsterdam. "In de zoutkamer adem je schone zoute lucht in wat ondersteuning biedt bij eczeem, psoriasis, astma, COPD, chronische verkoudheid en bijholteontsteking, hoesten en andere luchtwegproblemen. Inmiddels blijkt het een groot succes, steeds meer mensen met gezondheidsklachten weten de weg naar onze kliniek te vinden en hebben baat bij de zouttherapie."

Ervaringen

Hein (49) heeft astma en bronchitis en schreef zijn ervaring op: "Ik heb al jaren last van astma, mijn longen reageren op veel verschillende prikkels, zoals stoffen die ik inadem, maar ook het weer. Een aanval ligt altijd wel op de loer. Daarnaast of misschien wel daardoor heb ik vaak bronchitis gehad en veel antibiotica geslikt. Ik heb ook verschillende inhalatoren. Hoewel ik het inmiddels gewend ben geworden om benauwd te zijn en minder lucht te hebben dan ik eigenlijk nodig heb, merk ik wel dat het veel invloed heeft om mijn leven."

Zo moet Hein zich vaker ziek melden op zijn werk dan zijn collega's. "Maar natuurlijk ook privé moet ik vaak gas terug nemen. Ik sport wel, dat doe ik onder begeleiding van een fysiotherapeut. Je leest steeds vaker over dat je zo min mogelijk antibiotica moet slikken, want we worden er immuun voor. Ook ben ik een paar keer van medicijnen verwisseld, omdat iets dan niet meer beschikbaar was. Dat ging niet altijd goed, sommige puffers werken niet bij mij."

Halotherapie

Over de afhankelijkheid van medicijnen maakt Hein zich wel zorgen. "Daarom ben ik een keer iets anders gaan proberen, Halotherapie. Sinds ongeveer een half jaar bezoek ik wekelijks de zoutkamer en na een paar weken begon ik al verschil te merken.

Ik loop ook graag een rondje met de hond. Die wandelingetjes gaan sinds ik Halotherapie doe beter, ik merk dat ik minder snel buiten adem ben en houd bijna nooit meer een pauze tijdens de wandeling van ongeveer 15 a 20 minuten. Ik heb meer lucht. Ook merk ik dat het hoesten minder is, het zit niet meer zo vast. Ik slaap beter, hoef er 's nachts niet meer zo vaak uit. Ik gebruik nog steeds mijn medicijnen wanneer ik die nodig heb en bezoek nog steeds de huisarts, die kende Halotherapie niet. Dit is de eerste keer dat ik een alternatieve behandeling doe en het bevalt me erg goed.

Informatie

Heeft u ook interesse in een Halotherapiebehandeling dan kunt u contact opnemen met Salt Room Amsterdam, via het telefoonnummer 020-7869808 of per e-mail: info@saltroom.nl. De eerste sessie is gratis.

Meer informatie is te vinden op

www.saltroom.nl