Samen repeteren en samen genieten van muziek maken.
Samen repeteren en samen genieten van muziek maken. (Foto: Ronald Landstra)

Meespelen met Muziek-Collectief

NIEUW-VENNEP - In Buurthuis Het Contact in Getsewoud schalde zaterdag 16 november de muziek naar buiten. Het Muziek-Collectief Nieuw-Vennep liet zich horen en zien via een openbare repetitie.

De papieren uitnodigingen volgend komen de bezoekers in een prachtige zaal met wat zitjes waar zij kunnen plaatsnemen. Koffie, thee en koekjes zorgen dat zij zich direct op hun gemak voelen. Dan begint het Collectief te spelen. Muziek van Queen - 'Don' t stop me now', Caro Emerald - 'That Man' en The Pirates of the Caribbean schallen door de ruimte. Wim van Klink, de professioneel leider, laat het orkest even stoppen om bepaalde passages nog beter en met meer passie in te zetten.

De groei naar niveau blijft voor iedereen in het collectief een drijfveer. Goed afstemmen op elkaar en komen tot een passend tempo. Het Collectief heeft iemand binnen zijn geledingen die dat regelt en arrangeert.

Uitproberen

Op een vraag van het publiek wordt even gepauzeerd om uit te leggen hoe een instrument werkt. Daarop krijgen de liefhebbers de kans om een instrument uit te proberen.

Tijdens het spelen genieten de leden zichtbaar. Alle voeten maken dezelfde ritmische slag van het tempo. En tijdens de onderbrekingen wordt gelachen en worden grappen gemaakt. 'MaatVast' kun je zeggen, komt in alles terug. De ruimte, de uitnodigende faciliteiten en in de muziek. Het Collectief voelt zich met deze welzijnsorganisatie van Haarlemmermeer dan ook zeer verbonden.

Optreden

Zaterdag 23 november vrolijkt het Muziek-Collectief met een optreden vanaf 13.00 de presentatie van de Beaujolais op in winkelcentrum De Symphonie.

Het Collectief zoekt nog altijd nieuwe, enthousiaste leden. Bespeel je een instrument, laat je woensdagavond zien in Het Contact in Getsewoud. Informatie bij Nic Besteman, nicbesteman@gmail.com.