Het symbool voor seksuele diversiteit.
Het symbool voor seksuele diversiteit. (Foto: Pixabay)

Haarlemmermeer is nu officieel regenbooggemeente

HAARLEMMERMEER - Gemeente Haarlemmermeer heeft donderdag 27 juni besloten zich aan te melden als 55ste regenbooggemeente van Nederland na een motie van lokale partij Forza!. De gemeente gaat extra beleid ontwikkelen voor de acceptatie van onder meer homo's, lesbo's en transgenders. Een Regenbooggemeente ontvangt hiervoor 20.000 euro subsidie van het Rijk.

Forza! Haarlemmermeer diende bij de bespreking van de voorjaarsnota een motie in die opriep aan het college, om de gemeente aan te melden. De motie werd gesteund door een grote meerderheid van de raad. Alleen de ChristenUnie/SGP en de HAP stemde tegen de motie. Wethouder Marjolein Steffens gaf aan niets te zien in de aanmelding. Volgens haar doet Haarlemmermeer al genoeg aan acceptatie van homoseksuelen.

Het betekent wel dat de regenboogvlag, die symbool staat voor seksuele diversiteit, niet meer permanent voor het raadhuis in Hoofddorp wappert. De afspraak tussen Regenbooggemeenten is dat de vlag alleen op speciale dagen wordt gehesen. In januari stemde de gemeenteraad van Haarlemmermeer nog in met het elke dag permanent hijsen van de vlag.