Esperanza viert 5-jarig bestaan Inloophuis met 'bel' Lock-up

BADHOEVEDORP - Het lijkt nog ver weg, maar Stichting Esperanza is al druk bezig met Wereldkankerdag 4 februari. Daarnaast viert de stichting dat Inloophuis Esperanza in Badhoevedorp die dag 5 jaar bestaat.

De afgelopen 5 jaar heeft de stichting heel hard gewerkt om het inloophuis tot een succes te maken. En wat is succes als je zo ziek bent?

Esperanza biedt een plek waar mensen even tot zichzelf kunnen komen. "We bieden een plek waar je even niets hoeft uit te leggen, waar een gewillig oor is en waar je even niet je naasten hoeft te belasten met wat soms voor jou een enorme belasting lijkt te zijn. Kanker heb je nooit alleen, je hele omgeving leeft zo met je mee", is de boodschap achter de stichting. "Voor al die mensen zijn wij er en willen we er ook graag blijven zijn. Daarom doen we een beroep op u!"

Lock-up

Op 4 februari 2020 organiseert Esperanza een Lock-up. In twee dagdelen waarbij in ieder dagdeel acht personen aanwezig zijn, roept de stichting mensen op om hun netwerk te bellen om geld op te halen voor het inloophuis. "We doen dus niet alleen een beroep op u, maar ook op uw netwerk. Het 'wij'-gevoel zal die dag ten volle aanwezig zijn."

Esperanza nodigt daarom Haarlemmermeerders uit onderdeel te worden van deze bijzondere dag en plaats te nemen op een van de zestien bel-plaatsen.

Programma

Het programma ziet er die dag als volgt uit:

09.00-13.00 uur: mensen bellen hun netwerk en worden voorzien van een heerlijk ontbijt
13.30-17.30 uur: mensen bellen hun netwerk en ontvangen een fijne lunch
vanaf 17.00 uur: genodigden melden zich in het inloophuis
18.00 uur: de hele groep hoort wat de dag totaal heeft opgebracht, waarna een feestelijke borrel de dag afsluit.

Verder worden de hele dag door social media live-updates geplaatst en worden de bellers, als zij hiermee akkoord zijn, gevraagd een stukje in te spreken voor de livestream.

Informatie

Interesse gekregen of meer informatie ontvangen over de Esperanza Lock-up op 4 februari, neem dan contact op met Riet Verbeek (voorzitter Inloophuis Esperanza) op 06-14859060 of Clara Overes (The Passion Test) op 06-12121825.