Leerlingen van scholen rond Haarlem kunnen voor een klein bedrag komen schaatsen op IJsbaan Haarlem.
Leerlingen van scholen rond Haarlem kunnen voor een klein bedrag komen schaatsen op IJsbaan Haarlem. (Foto: Pixabay)

Schoolschaatsen op IJsbaan Haarlem

HAARLEM / HAARLEMMERMEER - Onder de naam IJstijd! hebben de KNSB, de IJsbaan Haarlem, de ijsclubs en de Baancommissie Haarlem de handen ineengeslagen om het schoolschaatsen te stimuleren.

Scholen die op tenminste 10 kilometer van de IJsbaan Haarlem gevestigd zijn, worden voor 1 euro per leerling met de bus opgehaald bij school en naar Haarlem gebracht. Na het schaatsfeest rijdt de bus weer naar school. Op IJsbaan Haarlem krijgen de leerlingen 30 minuten les van vrijwilligers van IJsclub De Blauwe Beugel uit Rijsenhout. Daarna kunnen de kinderen vrij schaatsen tot het tijd is. Op de overdekte middenterrein staan schaatshulpen als rekjes en dolfijntjes.

Lesboekjes

Op IJsbaan Haarlem krijgt iedere leerling een enveloppe met daarin een brief met een code die de ouders kunnen verzilveren. De leerling kan hiermee een keer gratis komen schaatsen. Ter voorbereiding van het bezoek aan de ijsbaan kunnen scholen interactieve lesboekjes bestellen voor in de klas. Deze zijn gratis, wel moet de verzending vergoed worden. Alle informatie over schoolschaatsen in Haarlem staat op www.ijsbaanhaarlem.nl/scholen. Geïnteresseerde klassen / scholen kunnen een mail sturen naar voorzitter@bchaarlem.nl met gewenste datum en aantal leerlingen (minimaal 25). De Baancommissie regelt dan alles voor de schaatsdag in Haarlem.