De band die een eerbetoon brengt aan Stevie Ray Vaughan.
De band die een eerbetoon brengt aan Stevie Ray Vaughan. (Foto: Aangeleverd)

Stevie Ray Vaughan undercover

OUDE MEER - Vijf doorgewinterde muzikanten die behoren tot de top van Nederland brengen zondagmiddag 15 december in The Shack een eerbetoon aan de in 1990 omgekomen Texaanse gitarist en zanger Stevie Ray Vaughan.

SRV en zijn band Double Trouble staan voor dampende blues en zware shuffles vol vuige gitaarsolo's, beukende drums, een scheurende Hammond en smekende zang. Dat is precies waarvan de leden van Stevie Ray Vaughan Undercover houden. Daarom stelden ze een band samen waarmee het repertoire van SRV gevierd wordt. Een topband met een grenzeloze liefde voor de songs van deze blueslegende.

Blues op de gitaar is nooit meer hetzelfde geweest nadat Stevie Ray Vaughan doorbrak. In zijn korte muzikantenleven (hij is op 35-jarige leeftijd omgekomen bij een helikopterongeluk) heeft hij een grote stempel gedrukt op de gitaarmuziek.

Kom zondagmiddag kijken en luisteren naar dit eerbetoon, gebracht door klasse muzikanten: zanger Martin van der Starre (Woodstock The Story, Symfo Classics), gitarist Rob Winter (Marco Borsato, Erwin Nyhoff, ex-Kayak,), drummer Fokke de Jong (Normaal, King Of The World), Ruben Mulder, hammond en bassist Rick Nieuwenhuizen.

Zondag opent The Shack aan de Schipholdijk om 15.00 uur, SRV undercover begint 16.00 uur. Toegang is 10 euro.

www.the-shack.info

Afbeelding
Afbeelding