Presentatie en overhandiging boekje 'Ons Haarlemmermeer'

NIEUW-VENNEP - In Buurthuis Het Contact aan de Sandestein wordt donderdag 19 december het eerste exemplaar van het boek 'Ons Haarlemmermeer' overhandigd aan wethouder mevrouw Steffens-van de Water. Sybil van Dam tekende de verhalen op van deelnemers aan haar multiculturele Verhalentafel.

Initiatiefneemster Sybil van Dam is enthousiast over haar nieuwe uitgave. "Ik organiseer al 15 jaar verhalentafels in Haarlemmermeer. Mijn ervaring is dat deze mooie en verbindende bijeenkomsten leiden tot mooie ontmoetingen. Alle verhalen met mensen uit alle windstreken schrijf ik op zodat ze niet verloren gaan', vertelt Van Dam.

Over de keuze voor een multiculturele variant van de verhalentafel zegt ze: "Ik vind het mooi dat ik nu met mensen van over de hele wereld om tafel heb gezeten en heb gesproken over hun gewoonten. 'Hoe koken jullie'; 'Wat zijn de tradities van je land' en 'Kun je de geuren en kleuren van je land nog terughalen' zijn voorbeelden van de thema's in 'Ons Haarlemmermeer'. Buiten het gesprek om is het natuurlijk fantastisch als migranten elkaar via deze bijeenkomsten leren kennen en bovendien door het gesprek hun Nederlands oefenen'.

Tijdens de feestelijke overhandiging in Het Contact, die 9.30 uur begint, is het boekje te koop voor 12 euro (winkelprijs 14,95 euro). Info over de verhalentafels: sybil.vandam@planet.nl.