DIOS heren pakken welkom punt

NIEUW-VENNEP - Het duel DIOS-Nieuw Utrecht eindigde zondag 8 december in 2-2. DIOS heeft er weer een punt bij, maar blijft hekkensluiter in de tweede klasse.

Het publiek zag een redelijke wedstrijd. In de tweede minuut had Jesse van Wees pech dat zijn inzet op de paal kwam. Twee minuten later was de tegenstander fortuinlijker, 0-1. Beide ploegen bleven knokken. De goed spelende Milan van de Keer gaf een goede voorzet, de snelle Robin van der Voort wist op fraaie wijze de gelijkmaker te scoren. Darius Broxterman had pech dat zijn inzet geen doel trof. Even later mocht Van Wees een vrije trap nemen. De bal bleef in het strafschopgebied en Jeffrey Hoefkens kon scoren. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. Na balverlies op het middenveld reageerde Nieuw Utrecht zeer snel, 2-2. De tweede helft eenzelfde speelbeeld. De Utrechtenaren waren fysiek iets sterker, maar de achterhoede van DIOS was alert.

DIOS heeft nu 3 punten, de achterstand op naaste concurrent Weesp is 3 punten. Zondag 15 december is de uitwedstrijd tegen Hooglanderveen.

Verlies vrouwen

De vrouwen van DIOS verloren met 0-2 van SC Buitenveldert. Om 20.00 uur was de aftrap op een matig verlicht veld. DIOS ging er vol in. Dit moest ook wel, het tempo was hoog en in de avondkou moesten de speelsters warm blijven. Helaas konden de dames niet voorkomen dat na 5 minuten een tegendoelpunt viel.

Na de rust zag vriend en vijand dat de dames van Buitenveldert het moeilijker kregen. DIOS kwam meer in het spel en kon meer overspelen. Hierdoor kwamen er kansen en een paar mooie schoten op doel. Helaas werden deze niet omgezet in doelpunten, wat Buitenveldert wel lukte, 0-2.