Drie informatieavonden over overgewicht in Spaarne Gasthuis

HOOFDDORP - Al vaak geprobeerd af te vallen, maar niet blijvend gelukt? Kom dan langs op één van de informatieavonden (3 of 10 december) van het Obesitascentrum in het Spaarne Gasthuis.

Het obesitasteam kent als geen ander de nadelen van ernstig overgewicht op ieders gezondheid én leven. Er is sprake van ernstig overgewicht of obesitas wanneer het BMI ligt tussen de 30 en 40. Ernstig overgewicht kan de kwaliteit van leven beïnvloeden doordat het alledaagse activiteiten in de weg zit. Ook liggen grote gezondheidsrisico's op de loer, zoals hart- en vaatziekten, suikerziekte en slijtage van de gewrichten.

Samen cirkel doorbreken

"Ernstig overgewicht is zelf moeilijk op te lossen. Door goede voorlichting, begeleiding en een eventuele operatie kunnen wij samen met jou de vicieuze cirkel van overgewicht doorbreken. Zodat je weer gezond en wel van het leven kunt genieten," zegt Maurits de Brauw, obesitas chirurg van het Spaarne Gasthuis.

De informatieavonden worden voor dinsdag 3 en 10 december georganiseerd in het Spaarne Gasthuis aan de Spaarnepoort in Hoofddorp. De gratis bijeenkomst is in de kerkzaal bij te wonen en is van 19.00 tot 20.30 uur.