Lekker rennen en hollen door het groen.
Lekker rennen en hollen door het groen. (Foto: Pixabay | LaBruixa)

Vennepers en gemeente verplaatsen samen hondenlosloopgebied

NIEUW-VENNEP - Samenwerking loont, lieten bewoners van de Bosstraat zien toen zij genoeg hadden van de overlast van het hondenlosloopgebied, grenzend aan hun achtertuinen. Zij spraken met gemeente Haarlemmermeer en vonden samen een locatie; een groenstrook naast het crossterrein langs de Oosterdreef.

Het was een mooie locatie voor een hondenlosloopgebied: een groenstrook direct grenzend aan de tuinen van de huizen in de Bosstraat. Iedereen was het erover eens, de plek was goed gekozen. Maar later bleek het toch geen goede keuze voor een losloopgebied.

Voorzitter van de bewonerscommissie Bosstraat, Frans van der Maden, sprak er in april over met wethouder Marjolein Steffens-van de Water tijdens een werkbezoek aan Nieuw-Vennep. Van der Maden zei toen: "Tussen die loslopende honden zitten soms 'lelijke honden' die de tuinen in schieten waar, zeker met mooi weer, kleine kinderen spelen." De bewoners, met en zonder hond, zijn het erover eens dat het avontuurlijke pad langs de sloot een mooi gebied is om de viervoeters uit te laten. "Maar dan wel aangelijnd". Tijdens dat gesprek gaf de voorzitter aan dat, als die regel van kracht wordt, er in de buurt een alternatief voor loslopende honden moest komen.

De bewonerscommissie ging aan het werk en kwam met een aantal alternatieve locaties. Samen met de gemeente bekeken en beoordeelden zij deze. En het lukte. Samen vonden ze een goed alternatief op loopafstand van de woningen: een groenstrook naast het crossterrein langs de Oosterdreef. Hondenbezitters die hun hond wel willen uitlaten achter de huizen aan de Bosstraat, hebben toestemming, maar de honden moeten dan wel aan de lijn.

haarlemmermeergemeente.nl