Logo SV Overbos.
Logo SV Overbos. Foto: PR

Vrouwen Overbos winnen van hekkensluiter

HOOFDDORP - De vrouwen van SV Overbos versloegen Volendam met 0-2. De hekkensluiter was zondag 24 november sterker dan verwacht.

Overbos moest na 3 weken zonder officiƫle wedstrijd even wennen. Er werd veel balverlies geleden en de speelsters wisten elkaar slecht te vinden. Na ongeveer 20 minuten begon het beter te lopen en werd de tegenstander onder druk gezet. Sono de Leeuw creƫerde een goede kans, maar had pech met de afwerking. En ook de snelle Liselotte Wels kwam niet tot scoren. In de 36ste minuut gaf Wels op fraaie wijze de bal aan De Leeuw die met een stift de keeper versloeg.

In het tweede bedrijf bleef Overbos onbetwist de beste. Wel was opvallend dat hekkensluiter Volendam redelijk spel liet zien. Na een uur spelen kon Emma Huurman met een fraai schot scoren. Volendam kreeg daarna nog een kans, maar keeper Veerle Kilsdonk bleek betrouwbaar. Het laatste kwartier gebeurde er weinig meer.

Voor Alyssa was het een bijzondere middag, zij maakte haar debuut in het eerste en dat ging goed. Overbos speelt zondag 1 december tegen De Kennemers. Dit team staat in de subtop en is moeilijk te bestrijden.