Impressie van de nieuwbouw op het Raadhuisplein.
Impressie van de nieuwbouw op het Raadhuisplein. Kraaijvanger Architects

Hoofddorp zet belangrijke stap naar bruisend centrum

Aangeleverd via onze site

HOOFDDORP - Met de bekrachtiging 10 juli van de samenwerkingsovereenkomst tussen Gemeente Haarlemmermeer en Treehouse CV is een belangrijke stap gezet richting de bouw van 229 appartementen en 2.250 m2 aan commerciƫle voorzieningen aan het Raadhuisplein. Een ambitieus project, genaamd Treehouse, met een focus op duurzaamheid en leefbaarheid.

Het complex komt in het hart van Hoofddorp aan de Nieuweweg tussen Kruisweg en Raadhuisplein. Op die plek ligt nog een parkeerterrein dat door Treehouse CV is gekocht. Onder het nieuwe complex komen 240 parkeerplaatsen. De oplevering is gepland voor 2022.

Het beeldbepalende gebouw komt aan het plein waar het raadhuis, Het Cultuurgebouw en bioscoopcomplex CineMeerse gevestigd zijn. Het Raadhuisplein wordt in samenwerking met de gemeente opnieuw ingericht. Met het oog op die herinrichting komt op de begane grond van het complex voornamelijk horeca waardoor een levendig stadscentrum met allure ontstaat.

Projectwethouder Jurgen Nobel: "Ik ben heel blij dat we nu echt een eerste belangrijke stap zetten naar een mooi en bruisend centrum. Toen ik jong was, gebeurde hier nooit wat. Nu wordt het een echte stad. Hoofddorp gaat mee in de vaart der volkeren."

"De ontwikkeling van dit terrein heeft een flinke tijd op zich laten wachten. We zijn daarom blij dat hier nu een beeldbepalende ontwikkeling gaat plaatsvinden. Goed voor Hoofddorp!", sprak wethouder Ap Reinders.

Een uitgebreider artikel staat op www.rodi.nl/regio/haarlemmermeer.

Impressie van de nieuwbouw in Hoofddorp
Artist impressie van de nieuwbouw.