Automobiliste ziet fietsers over het hoofd

HOOFDDORP - Op de Waddenweg zijn vrijdag 12 juli twee fietsers gewond geraakt toen een automobiliste ze over het hoofd zag. Het ongeval gebeurde op de oversteekplaats bij het Bollenlaantje. De twee jongedames kwamen ten val. Een van hen is overgebracht naar het ziekenhuis. De tweede vrouw liep een paar flinke beurse plekken op. De automobiliste kon na de afhandeling, geschrokken haar weg vervolgen.


Doel bereikt soortenjacht Zomerweken

HOOFDDORP - Tijdens de Park21 Zomerweken is een soortenjacht binnen dit gebied gestart. Een soortenjacht waarmee de leden van het Platform Groen Haarlemmermeer aandacht vroegen voor biodiversiteit in dit gebied. Het doel, vijfhonderd verschillende soorten planten, dieren, mossen, schimmels en insecten, is op een haar na gehaald.

Waarnemingen van alle mogelijke flora en fauna zijn gemeld via waarneming.nl. Voordat de soortenjacht startte, waren in dit gebied 248 soorten gemeld bij dit natuurplatform. In de zomerweken hebben elf waarnemers 981 waarnemingen gedaan. Hierbij zijn 488 soorten gezien. De slootjesdag van het IVN, de plantenexcursies en de spinnenjacht leverden een flinke bijdrage.

Planten en vogels zijn het meest gezien. Ruim een kwart van de meldingen waren echter van soorten uit andere soortgroepen, waardoor bijna alle soortgroepen zijn vertegenwoordigd. Het totaal aantal soorten steeg tot 676 soorten.

Lees het uitgebreide artikel op rodi.nl/regio/haarlemmermeer