Guus en Laura.
Guus en Laura. (Foto: Karin van Velthuijsen )

Meubelmakers Guus en Laura in 'Jan Boon'

DE RIJP – Meubelmakers Guus van Velthuijsen en Laura Bosman uit Graft laten deze maand hun nieuwe collectie meubelen en kleingoed zien. Het duo is zojuist geslaagd aan het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam.

Guus is net als vorig jaar Nederlands Kampioen Meubelmaken geworden. Eind augustus gaat hij naar Rusland om mee te doen aan de wereldkampioenschappen.

NK Meubelmaken

Guus (20) en Laura (21) leggen zich na het komende WK toe op de opdrachten die zij de afgelopen maanden met hun bedrijf Velthout wisten te verwerven. School en stage gingen voor, ook de voorbereidingen voor het NK Meubelmaken, begin dit jaar, vroegen veel aandacht. Vorige zomer behaalde Guus een verdienstelijke zesde plaats op het EK Meubelmaken in Boedapest, Hongarije. Vanwege een bovengemiddelde prestatie kreeg hij bovendien een medal of excellence.

Nieuw werk

In juli vorig jaar exposeerden de partners en compagnons met veel succes in Museum Jan Boon. Dit jaar laat het duo nieuw werk zien, waaronder hun meesterstuk, de afstudeeropdracht van hun opleiding.

Vanaf 3 augustus tot en met 1 september is de tentoonstelling op zaterdag en zondag, van 13.00 tot 17.00 uur, open voor publiek. De opening is zaterdag 3 augustus om 16.00 uur.

Gratis wandelroute

Museum Jan Boon is gevestigd in Het Walhuis. De ingang van het museum bevindt zich aan de Rechtestraat, tussen de percelen 146 en 148. Gratis entree en gratis Jan Boon Wandelroute (zolang de voorraad strekt). www.museumjanboon.nl.

Kijk voor actuele informatie op de Facebookpagina.