Daniella Ernsting overhandigt Bram Engberts de gezamenlijke cheque.
Daniella Ernsting overhandigt Bram Engberts de gezamenlijke cheque. (Foto: aangeleverd)

Kabouterpad krijgt kinderbijenlint

BEEMSTER - Daniella Ernsting (ledenraadslid RABO Bank) overhandigde van haar en twee medewerkers hun jaarlijkse ambassadeursbijdrages van € 250,00 per persoon.

Gezamenlijk kon er op deze manier €750,00 aan Bram Engberts geschonken worden.

Hiermee gaat haar wens in vervulling om een eerste Beemster biologische bloembollenplantdag te starten. Bij het kabouterpad kan er een kinderbijenlint in het Beemster arboretum komen.

In Zutphen is een dergelijk bijenlint gestart, als samenwerkingsverband tussen agrariërs, inwoners en bedrijven. Door het succes heeft de bijenstichting dit landelijk uitgerold.

Daniella: "In de Beemster ben ik acht jaar geleden gestart met de aansluiting van buurttuintjes. Nu hopen wij dit jaarlijks meer mensen te motiveren tot het planten van bloembollen. Omdat in het vroege voorjaar bijen te weinig voeding vinden na de winterslaap. Op deze manier laten we straks zien hoe mooi de voorjaarsbloemen bij het kabouterpad gaan bloeien."

Een ieder is welkom op zaterdag 26 oktober 10.00 in het arboretum Beemster. Om gezamenlijk te starten met de eerste Beemsterbloembollenplantdag .