Afbeelding
Zelf lekker aan de slag. (Foto: Velthout)

Workshops in Museum Jan Boon

DE RIJP – Museum Jan Boon in De Rijp organiseert in de maand oktober 'ambacht in de praktijk'. Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober laat dozenmaker en boekbinder Adelheid van Rossum uit De Rijp je in een workshop kennismaken met haar vakgebied.

Deelnemers maken slechts tegen materiaalkosten (5 euro p.p.) drie blanco boekjes. De workshops beginnen beide dagen om 10.30 uur. Beide middagen laat Nederlands kampioen meubelmaken Guus van Velthuijsen (20) deelnemers kennismaken met zijn ambacht.

Het grootste boekje kent een zogeheten dos à dos-binding en is 10 centimeter breed en 15 centimeter hoog. Het tweede boekje is Japans gebonden, met Zaans bord (10,5 x 10,5 centimeter). Het kleinste is een Meishi-boekje en 7 centimeter breed en 8 centimeter hoog. De boekjes worden gemaakt zonder gebruik te maken van lijm. Het is een kwestie van vouwen, gaatjes prikken en naaien. Reserveren kan bij Adelheid, telefoon 06-233 070 91 of info@boxesandbooks.nl. Geef daarbij aan welke dag je wilt komen.

Meubelmakers Guus van Velthuijsen en Laura Bosman uit Graft komen hetzelfde weekend 's middags in actie. Bij hen maak je een potlodenkistje van eikenhout met een notenhouten dekseltje en pootjes. De workshops zijn van 13.30 tot ongeveer 16.00 uur. Opgeven bij info@velthout.nl. Museum Jan Boon is gevestigd in Het Walhuis, achter Rechtestraat 146 en elk weekend van 13.00-17.00 uur open.