Afbeelding
EuroParcs presenteerde zich weer als trendsetter op de Second Home beurs. (Foto: aangeleverd)

EuroParcs blijft trendsetter

APELDOORN- EuroParcs had in 2017 met de dubbellaagse Duinvilla de primeur van de grootste realtime vakantiewoning op de Second Home Beurs ooit. In 2018 stal het familiebedrijf de show door als eerste recreatiespecialist zowel op ware grootte als met hulp van Virtual Reality vakantiewoningen te presenteren in de Utrechtse Jaarbeurshal.

Afgelopen weekend presenteerde het Apeldoornse bedrijf zich wederom als trendsetter door twee gehele nieuwe wegen in te slaan. Ten eerste werd nog meer de afslag van de exclusiviteit ingeslagen met de officiële bekendmaking van het EuroParcs Exclusive-label. Ten tweede nam EuroParcs een grote vlucht op duurzaamheidsgebied met de lancering van het label EuroParcs loves nature.

Het familiebedrijf had eerder al de zogeheten Ecovilla's op de markt gebracht. Deze gasloze verblijfsaccommodaties zijn het neusje van de zalm als het gaat om de verwarming van de vakantiewoning als geheel en het verwarmen van het tap- en douchewater meer in detail. Beursbezoekers zagen ook een impressie van de Ecovilla's en werden geïnformeerd over de state-of-the-art warmtepompen die de motor van deze vakantiewoningen vormen.

Maar voor EuroParcs was deze afslag naar meer duurzaamheid eerder dit jaar slechts een eerste belangrijke stap. De volgende was de presentatie van een compleet natuurlabel. Een vakantiewoning van het type 'Just Nature', die een opmaat naar duurzaam en CO2-neutraal bouwen vormt, was daarvan afgelopen weekend het voorlopige resultaat. Een woning waar beursbezoekers positief door verrast werden. ,,Wauw, wat is dit mooi zeg", aldus Pieter en Anneke van der Haar uit Amsterdam. ,,Een vakantiewoning op ware grootte en voor een groot deel opgebouwd met natuurlijke materialen, dat hebben we nog niet eerder gezien."

Zij waren bij lange na niet de enigen die met ogen vol bewondering het interieur bekeken. ,,Ruw hout als wand-aankleding", verklaart Ineke van der Water uit Zoetermeer terwijl zij haar hand laat glijden over het materiaal. ,,Stoelen ook al van ruw hout, tafels idem en ook een deel van de keuken. Zelfs de badkamer is met een houtlook gemaakt! In één woord fantastisch. Je hebt het gevoel één met de natuur te zijn en tegelijkertijd hoef je niets qua comfort in te leveren." De laatste woorden spreekt ze uit met een veelbetekenende blik, eerst kijkend naar de jacuzzi voor haar en vervolgens met een handbeweging wijzend op de master bedroom, die sfeervol is aangekleed met waxinelichtjes en een grote televisie.

Even verderop is het druk bij de stand waar fraaie stenen vakantiewoningen, appartementen en penthouses het nieuwe label EuroParcs Exclusive omlijsten. ,,Duurdere vakantiewoningen, maar die leveren als investering ook meer op", verklaart Willem en Rosemarie Dekker uit Utrecht. ,,Ik vind het een interessante stap van EuroParcs, want op deze manier profileer je jezelf als kwaliteitsbedrijf nog meer in de markt."

Afbeelding
Afbeelding