De Edamse Antje Tuijn, met één van haar kinderen omstreeks 1865.
De Edamse Antje Tuijn, met één van haar kinderen omstreeks 1865. (Foto: Waterlands Archief

Cursus Genealogie voor beginners

PURMEREND - Onder leiding van docenten van het Waterlands Archief en de NGV start het Waterlands Archief op vrijdag 18 oktober met een cursus Genealogie voor beginners.

Bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar zijn of haar roots

Bent u ook nieuwsgierig naar uw roots? Heeft uw familie bijvoorbeeld altijd al in de regio Waterland gewoond, wat waren hun namen, wat deden zij voor kost, waren zij rijk of juist heel arm. Door onderzoek te doen naar uw familiegeschiedenis komt het verleden op een hele persoonlijke manier tot leven.

In zes lessen leert u een genealogisch onderzoek opzetten en het gebruiken van de basisbronnen voor genealogisch onderzoek: burgerlijke stand, bevolkingsregister en doop-, trouw- en begraafboeken. Daarnaast zijn lessen gewijd aan bronnen betreffende vestiging en vertrek en een kennismaking met notarieel en rechterlijke archieven.

Veel online-onderzoek

In de cursus is met name aandacht voor specifieke, regionale bronnen en er is veel aandacht voor online-onderzoek. De laatste les is Herman Rijswijk van de Nederlandse Genealogische Vereniging aanwezig om vragen te beantwoorden en krijgt u een rondleiding door de depots van het Waterlands Archief.

De overige data zijn: 8 november, 22 november, 6 december, 20 december en 17 januari 2020. Plaats van handeling is het gebouw van het Waterlands Archief aan de Wielingenstraat 75 in Purmerend. De kosten zijn € 65,- (inclusief lesmateriaal).

Aanmelden is mogelijk bij Mathilde Kors, tel. 0299 41 15 41 of door een e-mail te sturen naar m.kors@waterlandsarchief.nl

Afbeelding