De kampioenen van Petrels.
De kampioenen van Petrels. (Foto: aangeleverd)

Dames Flying Petrels pakken alsnog titel

PURMEREND - Na het verloren duel tegen Spaarnwoude van vorige week hebben de dames 1 van Flying Petrels begin deze week alsnog de titel in de derde klasse in de wacht gesleept. Op het thuiscomplex De Dop werd het Haarlemse DSS met 6-2 verslagen.

Na vorige week van de andere kanshebber op het kampioenschap te hebben verloren, kregen de dames van Petrels nogmaals een kans. Om kampioen te worden moesten zij winnen van DSS uit Haarlem.
In de eerste inning werd meteen duidelijk dat Flying Petrels de spanning voelde. Flying Petrels beginnend in het veld komt in de eerste inning meteen op een 0-2 achterstand, welke ze in de gelijkmakende slagbeurt niet weten om te buigen tot een gelijke stand of een voorsprong. Hoewel er honkslagen worden geslagen, honken bezet zijn wetende dames van Flying Petrels niet te scoren. Wanneer in de tweede inning DSS niet tot scoren komt krijgen de dames van Flying Petrels zelfvertrouwen en wordt het eerste punt gescoord.

Door goed veldwerk en pitching aan de kant van Flying Petrels komt DSS ook in de derde inning niet tot scoren. Als in de derde inning Flying Petrels de smaak te pakken krijgt, er honkslagen volgen, stootballen neergelegd worden, honken gestolen worden en punten worden gescoord is de stand na de derde inning 6-2 in het voordeel van Flying Petrels.
De vierde inning wordt nog gespeeld meer zowel DSS als Flying Petrels weten in deze inning niet meer te scoren. Gezien het feit dat Flying Petrels geen verlichting op het softbalveld heeft en de tijd ook richting 1.5 uur al aan het gaan was wordt er in overleg met de scheidsrechters en coaches besloten om de wedstrijd te beƫindigen.