Afbeelding
(Foto: Kitty Wanda de oer)

Oostzaan beste van twee werelden

REGIO - Oostzaan heeft het beste van twee werelden. Dit prachtige dorp ligt onder de rook van Amsterdam en pal naast recreatiegebied Het Twiske.

Tel daar maar een interessante geschiedenis bij op, want Albert Heijn opende hier zijn eerste winkeltje, topschilder Jacob Cornelisz van Oostzanen komt hier vandaan en zelfs een van de meest beruchte zeerovers – Claas Compaen – groeide hier op. Vanuit Oostzaan fiets je zo een mooie fietsroute door Het Twiske.

Kleurrijke geschiedenis

Via de route ontdek-recreatief-en-historisch Oostzaan geniet je niet alleen van al het groen en water om je heen, maar kom je meteen alles te weten over de kleurrijke geschiedenis van het dorp. Je start in Oostzaan en fietst langs het eeuwenoude veenweidegebied van het Oostzanerveld.

Trap nog even door en bent zo in recreatiegebied het Twiske. In deze oase van rust en ruimte met zijn strandjes heb je tal van mogelijkheden op het gebied van waterrecreatie, fietsen en wandelen.

Twiskepolder

Je kunt picknicken of op het terras in de haven of het paviljoen genieten van een hapje en drankje. Wie er weer tegenaan kan, vervolgt de tocht naar de Twiskepolder. Dit fraaie stukje natuur is in de jaren zestig door mensen aangelegd. De diepe Stootersplas - waar je omheen fietst - ontstond door het afgegraven zand dat nodig was voor de aanleg van de eerste Coentunnel. Het barst hier van de bijzondere vogelsoorten, dus neem zeker je verrekijker mee!

Bron: Bureau Toerisme Laag Holland