Kerststal van Hans Schipper.
Kerststal van Hans Schipper. (Foto: aangeleverd)

Expositie kerststallen in kapel van kerkhof

PURMEREND - In het weekend van vrijdag 20 tot en met zondag 22 december is er een expositie van kerststallen en kerstgroepen in de kapel van de begraafplaats aan de Overweersepolderdijk in Purmerend. De kapel is van 13.00 tot 17.00 uur open.

De stallen komen uit privécollecties en hebben hun afkomst in zeer verschillende landen, zoals Duitsland, Ghana, Mexico, Peru, Republiek Congo en meer: een heel grote groep met 34 mensfiguren, 37 dieren en meer, maar ook een aantal miniaturen.

De opening is vrijdag 20 december om 13.00 uur door Steven Geldof, voorganger van het Apostolische Genootschap Purmerend.

De Wereldwinkel heeft ook een aantal bijzondere groepen in consignatie gegeven. Deze zijn te koop evenals keramiek van een aantal keramisten met een beperking van Cordaan Amsterdam en houten engelen van de kunstgroep van Odion Purmerend.

Tijdens de openingstijden kun je ook terecht voor koffie, thee, warme chocolademelk of glühwein en mogelijk soep. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting Kerkhof Overweersepolderdijk, de stichting die deze begraafplaats inclusief de fraaie kapel zo'n 11 jaar geleden heeft gerestaureerd. Ook nu was er een restauratie van de fundering nodig. Iedereen is van harte welkom. Zie ook www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl

Heilige familie in een luciferdoosje van Aty van Noort.