Blinded by the Light verhaalt over de Pakistaanse Javed.
Blinded by the Light verhaalt over de Pakistaanse Javed. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Overzicht van de films in Filmhuis Purmerend de komende dagen. Het adres is Kerkstraat 11 (tegenover theater De Purmaryn).

Vrijdag 20 december Blinded by the light van regisseur Gurinder Chadha, Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk, 2019, 118'.

De Pakistaanse jongen Javed woont met zijn familie in het Engelse Luton. Het is 1987, Thatcher is aan de macht en de extreem-rechtse skinheads marcheren door de straten. Tot overmaat van ramp heeft Javed een traditionele vader die van zijn kinderen absolute gehoorzaamheid eist. En dat terwijl Javed eigenlijk schrijver wil worden. Als een klasgenoot hem een tape van Bruce Springsteen leent, klaart zijn grauwe bestaan in een oogwenk op. Springsteens teksten spreken tot hem, hier is eindelijk iemand die hem begrijpt.

Zaterdag 21 december is de dag van de korte film. Filmhuis Purmerend doet hier voor het eerst maar graag aan mee. Vertoond worden 5 films, waaronder Mind my mind van Floor Adams (30'), al diverse malen bekroond op internationale festivals, en The walking fish van Thessa Meijer (19'), de Nederlandse Oscarinzending in de categorie korte film. En En route van Marit Weerheijm (11'), de winnaar van het Gouden Kalf voor beste korte film in 2019. Een topselectie van Nederlandse korte films dus! In totaal duurt het programma 86 minuten.

De voorstelling begint om 20:30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00). Reserveren van kaarten kan via de website www.filmhuispurmerend.nl en hier vindt je ook informatie over de andere films die er gedraaid worden. Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl.