Na afloop is er gezelligheid en muziek in sportcafé De Beuk.
Na afloop is er gezelligheid en muziek in sportcafé De Beuk. (Foto: Han Giskes)

Horeca zaalvoetbaltoernooi in sporthal De Beuk

PURMEREND - Zaalvoetbaltoernooien rondom Kerstmis waren vroeger meer regel dan uitzondering. Een tijdlang zat de klad erin, maar sinds enkele jaren staat De Beuk in Purmerend weer in het teken van een horeca zaalvoetbaltoernooi waar op het scherpst van de snede wordt gespeeld. De meeste spelers kennen elkaar van haver tot gort en juist dat maakt het toernooi zo speciaal. Zondag 22 december is het weer zover! Dan wordt -evenals vorig jaar- door 16 teams gestreden om de Finish Profiles Cup. De titanenstrijd begint om 12.00 uur en het laatste fluitsignaal klinkt om 17.00 uur. De toegang is gratis.

Zondag 22 december vanaf 12.00 uur, na afloop muziek en gezelligheid

Na afloop gaat de gezelligheid in sportcafé De Beuk nog tot zeker 21.00 uur door, want John Keijer als DJ Rieg verzorgen de muzikale omlijsting.

Enkele weken geleden werd door de organisatie, bestaande uit Rob en Monica Balk en Joop van de Loo, al geloot voor de indeling van de vier poules van vier deelnemende teams. In poule A strijden Het Wapen, De Keet, Taxi Volendam en Rooie Sien. Poule B: Balustrade, De Artiest, BRASA en Finish Profiles.

Poule C bestaat uit De Beizaak, De Kluif, Purmer Glasservice en De Beuk. Tenslotte poule D: Het Kalfje, Bussman Vochtwering, Le Grande en Discus Bormann.

Het toernooi start op veld 1 met de wedstrijd Het Wapen-De Keet en op veld B met het duel tussen De Beizaak en De Kluif. Alle poulewedstrijden duren 12 minuten, vanaf de kwartfinales stellen de scheidsrechters hun horloges in op 15 minuten. Vanaf de halve finales kan het publiek de wedstrijden op één veld zien. De uiteindelijke finale begin om 16.17 uur.

16 teams strijden om felbegeerde Finish Profiles Cup

Zoals gezegd wordt gevoetbald om de Finish Profiles Cup. Het Purmerendse bedrijf heeft zich vorig jaar voor enkele jaren als hoofdsponsor aan het kerstevenement verbonden. Marco Damen, vertegenwoordiger van Finish Profiles, zal zijn team ongetwijfeld aansporen om alles uit de kast te halen en de cup voor minimaal een jaar mee te nemen naar de vestiging aan de Van IJsendijkstraat.