Column Z Lijner

Het jaar 2019 is bijna om. Was het een goed jaar? Dat mag iedereen voor zichzelf uitmaken. Wat mij betreft was het een jaar als zovele. Een jaar met van alles wat. Een korte terugblik.

Boeiend maar niet heel bijzonder

In januari verliet burgemeester Bijl de VVD. Veel meer dan een licht schokje leverde het niet op en de VVD ging gewoon door met wat ze altijd deed. Ook in januari verliet de Purmerendse oehoe het verblijf in Artis. De dagen slijt de terror-oehoe nu in Roemeniƫ. Nooit meer iets vernomen over deze Purmerendse terrorist.

Laten we hopen dat 2020 net zo'n lekker en niet heel bijzonder jaar wordt

De PVV fractie viel begin dit jaar uiteen. Een ook de SP hield de boel niet bij elkaar. Er wordt wat afgesplinterd in Purmerend en zoals altijd veroorzaken splinters irritatie maar geen schokkende pijn. De coalitiepartijen houden er een ijzeren discipline op na en zorgen ervoor dat het college zelden in gevaar komt. Dualisme is meestal ver te zoeken.

Parkeergarage Het Lammetje werd gesloten en gesloopt, parkeerdekken in het Eggert winkelcentrum bleken niet langer betrouwbaar en gingen op slot. Het leidde tot ontevreden automobilisten, winkeliers en restauranthouders. Het gemeentebestuur komt met lapmiddelen en hoopt zo de onvrede te temmen. Ook besloot het gemeentebestuur de weg vrij te maken voor de komst van een hotel in het Beusebos.

De fusie met Beemster roept niet of nauwelijks weerstand op

Er zal achter de schermen vast en zeker hard gewerkt worden aan de komst van een nieuwe Van der Valk, maar voor een eenvoudige burger duurt het wel erg lang. Dat geldt natuurlijk ook voor het wegkwijnende Bellevue. Hoe lang kijken we bij binnenkomst van de stad nog tegen deze schandvlek aan?

De Raad van State maakte de weg vrij voor De Looiers. De sloop van de panden langs de Brantjesoever is zo ongeveer voltooid. Onder leiding van multitalent Kroese bouwt de stad voortvarend aan de toekomst. Kers op de taart moet de nieuwbouw op Post NL worden. Ik kan niet wachten, u?

Wilders is in deze stad op zijn retour

Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement kreeg Forum voor Democratie in onze stad de meeste stemmen en bij de Statenverkiezingen was het Frans Timmermans effect goed merkbaar en werd de PvdA de winnaar. Wilders is in Purmerend op zijn retour.

De fusie met Beemster roept niet of nauwelijks weerstand op. Hulde voor beide gemeentebesturen.

Pricknick, Reuring, EĆ©nakterfestival, Poortersfeesten, het ene culturele feestje was nog leuker dan het andere.

Het ene culturele feestje was nog leuker dan het andere

Het is zo maar een zeer beperkte terugblik op een jaar dat we kunnen bijschrijven als boeiend maar niet heel bijzonder. Laten we hopen dat ook 2020 zo'n lekker en niet heel bijzonder jaar wordt.