De activiteit op de Hoornse ijsbaan is geheel in kerstsfeer.
De activiteit op de Hoornse ijsbaan is geheel in kerstsfeer. (Foto: aangeleverd)

Vrij schaatsen en Alternatieve Zeevangstocht

REGIO - Alle leden van de ijsclubs Purmerend, Middelie, Oosthuizen, Edam, Kwadijk en Warder, en hun familie, zijn van harte welkom op zaterdag 21 december van 17.30 tot 20.00 uur op ijsbaan de Westfries in Hoorn om gratis te komen schaatsen. Het evenement is volledig in de sfeer van kerst. De organisatie vraagt iedereen om in leuke kerstkleding te komen.

Van 18.15 tot 18.55 wordt de 'Alternatieve Zeevangtocht' gereden. De kerstman geeft het startschot. Voor elke deelnemer ligt een medaille in het verschiet. "Jong en oud is van harte welkom", aldus de organisatie.

Schaatsen te huur

Tijdens het vrijschaatsen zijn er huurschaatsen verkrijgbaar bij Van der Woude Sport op de ijsbaan. Handschoenen zijn verplicht en op de ijsbaan wordt een helm dragen geadviseerd.

De IJs en Inline Skate Club Purmerend vereniging biedt voor elk wat wils op het gebied van schaatsen, er zijn lessen en trainingen voor de beginnende en gevorderde schaatsers van alle leeftijden en niveaus. Gedurende de winterperiode worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals vrijschaatsen met collega verenigingen en FlevoNice (openlucht baan Biddinghuizen). Daarnaast gaan er leden naar de Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk om 200 kilometer te volbrengen.
De natuurijsbaan van de IJs en Inline-skateclub Purmerend, De Purmerring, is gelegen aan het Trimpad 10 in de wijk Wheermolen. Vlakbij het Kinderparadijs en de Modelbouwclub Waterland.

IJsbaan de Westfries ligt aan de Westfriese Parkweg 5 in Hoorn, pal aan de A7, op de weg van Hotel Van der Valk. Er is vrij parkeren. Meer informatie is ook te vinden op https://www.ijseninlineskateclub.nl