Micha Olthoff is van oorsprong Purmerender.
Micha Olthoff is van oorsprong Purmerender. (Foto: Marco Bakker)

A Fiddler on his Route met Micha Olthoff

PURMEREND - Op zaterdag 21 december komt de van oorsprong Purmerendse Micha Molthoff terug naar zijn geboortegrond met 'A Fiddler on his Route'. Olthoff staat die avond in Theater De Purmaryn. Hij brengt de muzikale biografie van een man en zijn instrument, hun fusie en de veelzijdigheid van melodieën, geïnspireerd door de reizen over vele continenten.

Hij vertelt het muzikale verhaal over het Florence, 1993, waar het Uffizi Museum zwaar beschadigd raakt bij een bomaanslag en de houten constructie van het gebouw bloot komt te liggen. Vioolbouwer Jamie Lazzara neemt delen van dit 16e -eeuwse hout mee naar haar werkplaats en bouwt daar een prachtige viool; de San Philippo. Een uitzonderlijk instrument dat tot leven wordt gebracht door Micha Molthoff.

A Fiddler on his Route gaat over deze viool en zijn bespeler, die vele landen bezocht en een groot scala aan muzikale stijlen ten gehore brengt. Van de klassieke melodieën van Tsjaikovski, tango van Astor Piazzolla tot werk van John Mayer en het levenslied uit de Amsterdamse Jordaan.

Violist Micha Molthoff, tevens componist, speelde met onder andere Het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Herman van Veen, Toon Hermans, Ute Lemper, Jaap van Zweden en maakte samen met Remko Vrijdag van de Vliegende Panters een voorstelling. Zijn muziek is te horen in diverse films, documentaires en theaterproducties.

Hij speelt met Ivo De Greef (piano) die zijn meestergraad als pianist aan het Brusselse Conservatorium bij Jan Michiels behaalde. Nadien legde hij zich toe op tangomuziek aan gespecialiseerde afdelingen van conservatoria in Rotterdam en Parijs. Ook zal de Haagse bassiste Adinda Meertins meespelen. Zij speelt muziek met invloeden uit Latijns Amerika, Argentijnse tango en klassieke muziek. Ze toerde de wereld rond met optredens in Latin- en Tango-ensembles. Sinds 2014 speelde ze bas in de Colombiaanse band Monsieur Periné.

Reserveren van kaarten via www.depurmaryn.nl of aan de kassa van het theater.