Afbeelding

Wesley's Podcast nu ook op maandagavond te beluisteren op de radio

PURMEREND - Dé podcast van Purmerend wordt sinds deze week ook op de radio uitgezonden. En wel op maandag om 22.00 uur.

Purmerendse verhalen worden belicht in de podcast die dieper in lokale verhalen duikt. Het succes van de podcast begon ongeveer een jaar geleden met een idee, waarna vele organisaties en bekende Purmerenders te gast zijn geweest.

"De kracht van de podcast is dat er veel herkenbaarheid zit in de lokale onderwerpen", aldus presentator Wesley Dekker. "Ik schuw daarnaast geen onderwerpen. Vorig seizoen hebben we onder andere een finaliste van een missverkiezing en de dierenambulance gehad. Aan variatie dus geen gebrek."

Twee boeken

Wesley Dekker heeft in het verleden twee boeken geschreven, Ogen als spiegels (2016) en Alleen voor jou (2017). In zijn boeken maakt Dekker gebruik van wat hij in zijn eigen leven heeft meegemaakt, hoe hij de wereld bekijkt en hoe hij de wereld een stukje mooier hoopt te maken.

Vrijwilligerswerk

"Ik vind het leuk om bezig te zijn en mensen te inspireren met wat ik doe. Wat er eigenlijk allemaal mogelijk is." Daarnaast schrijft Dekker al geruime tijd verhalen en columns voor meerdere bladen en doet ook vrijwilligerswerk bij diverse organisaties. In 2018 werd hij door Waterland Radio uitgeroepen tot 'Talent van Purmerend'.

De presentator van de podcast.