Leerlingen en leerkrachten van 't Prisma fout in de bioscoop.
Leerlingen en leerkrachten van 't Prisma fout in de bioscoop. L. de Wit

In foute kersttrui naar school en de bios

PURMEREND - Maandag was het zover. (Bijna) de hele school, inclusief het leerkrachtenteam, had zijn foutste, meest lelijke kersttrui aangetrokken naar basisschool ’t Prisma. Van kerstmannen, sneeuwpoppen, rare teksten en kerstbomen erop tot truien met lampjes erin; op deze dag kon het allemaal.

Daarnaast had deze dag nog een extra feestelijk tintje. De halve leerlingpopulatie en een aantal leerkrachten en ouders had van de zomer ook als figurant gefungeerd in de opnames van een nieuwe kinderfilm; Mees Kees in de wolken. Deze opnames vonden plaats in het oude noodgebouw van ’t Prisma aan de Mercuriusweg. Het oude schooltje staat daar nog steeds en was een mooi decor voor een film (en in 2020 ook een serie) die zich op een school afspeelt. ’t Prisma zit sinds het voorjaar van 2014 gelukkig in een schitterend gebouw aan de Gasinjetstraat.

De film is inmiddels in première gegaan en op deze maandag ging een groot deel van de kinderen zichzelf en klasgenootjes bewonderen in bioscoop Vue. De kinderen hadden het dus heerlijk warm tijdens het kijken van de film, want ook in de filmzaal waren de foute kersttruien goed zichtbaar! Nog een paar dagen hard werken en dan breekt voor deze basisschoolleerlingen en hun meesters en juffen een welverdiende kerstvakantie aan.