De strijd is gestreden.
De strijd is gestreden. (Foto: Cees Bandt)

OBS Middelie damt weer ijzersterk

REGIO - De finaleavond van het VSB- Scholendamkampioenschap in het Triton was, afgelopen vrijdag, weer een fantastisch damspektakel.

Onder overweldigende publieke belangstelling was de spanning te snijden op deze tweede en laatste speelavond legden met veel druk op de spelers, waarbij alle beslissingen moesten vallen in de drie laatste wedstrijdronden.

OBS Middelie werd onder leiding van coach Harry Klok, ongeslagen kampioen, waarmee de kampioensbokaal weer mee terug ging naar Middelie.

Het 2e team van de Nieuwe Wereld was het enige team die de latere kampioen lange tijd kon bijbenen maar moest in de onderlinge wedstrijd genoegen nemen met een kleine nederlaag die uiteindelijk het toernooi besliste.

Het team van 't Carrousel moest het onderspit delven tegen Nieuwe Wereld 3, waardoor dit team zich ook kwalificeerde voor het Noordhollands kampioenschap.

De eerste drie teams gaan nu volop in training en mogen op 8 februari as. uitkomen in Heerhugowaard in het Noordhollands kampioenschap, wat misschien de opstap kan worden voor het Nederlands kampioenschap later het jaar.

Ondanks het geringere aantal deelnemers dit jaar kon de organisatie van Damclub Purmerend '66 weer terugzien op een prima geslaagd toernooi welke al een traditie kent van maar liefst 46 jaar.

Eindstand

1. Middelie         7 - 14

2. Nieuwe Wereld 2 7 - 12

3. Nieuwe Wereld 3 7 - 9

4. Carrousel 1         7 - 8

5. Nieuwe Wereld 1 7 - 8

6. Carrousel 2         7 - 7

7. Noorderlicht         7 - 6

8. Carrousel 3         7 - 3

9. Toermalijn         7 - 3

Middelie en Nieuwe Wereld 2 en 3 plaatsten zich voor de Noordhollandse kampioenschappen.

Afbeelding
Afbeelding