Persbericht 'Genomineerden Lokaal Compliment 2019 bekend'

PURMEREND - De genomineerden voor het Lokaal Compliment 2019 zijn bekend. Met het Lokaal Compliment wil de gemeente laten zien dat zij blij is met alle vrijwilligers die zich inzetten voor de mensen in de stad, want vrijwilligers maken het verschil.

Wie wint Lokaal Compliment?

1. Vrienden voor Purmerend
Vrienden voor Purmerend heeft in oktober voor de 2e maal Tongen in Purmerend georganiseerd waarbij 800 kwetsbare, eenzame ouderen een gratis maaltijd verkregen in Purmerend.

2. Stichting Present Purmerend
Stichting Present Purmerend helpt mensen die het moeilijk hebben, zoals ouderen, zieken, mensen met psychische problemen of mensen die weinig geld hebben. De vrijwilligers helpen bijvoorbeeld met het opknappen van een huis of een tuin.

3. Bewonerscommissie het Dagboek
De bewonerscommissie doet veel voor bewoners. Tuinen onderhouden, kaartjes sturen met lief en leed, Sinterklaasattentie en als hoogtepunt de Nieuwjaarsreceptie.

4. Wijkkerngroep Purmer-Noord
Deze vrijwilligers zijn nog als enige wijkkerngroep in Purmerend bezig in de wijk met van alles te organiseren. Zoals kleur en fleur in de wijk (bloembakken) inzet bij het tiener- en kindercentrum Riekstraat.

5.Stichting Roze en Regenboog Purmerend
Deze organisatie zet zich in voor de acceptatie van mensen die lesbisch, homo, bi of transgender zijn (lhbti). Door middel van diverse evenementen, zoals bijvoorbeeld open minded met elk jaar een ander thema. .

6. Stichting Wij Allemaal
Wij-Allemaal" is een organisatie die zich inzet voor iedereen die in aanraking komt met kanker. Zo'n 70 vrijwilligers, ambassadeurs en bestuur zet zich in.

7. De Zonnebloem afdeling Purmerend
De vrijwilligers van de Zonnebloem halen vooral ouderen en mensen met een handicap uit hun isolement door allerlei activiteiten te organiseren.

8. Stichting Vriendschappelijk Huisbezoek Humanitas
Met grote zorg, tijd en aandacht wordt een maatje gezocht voor iemand die last heeft van eenzaamheid en te kennen heeft gegeven daar iets aan te willen doen.

9. Stichting Luctus
Stichting Luctus zet zich in Purmerend en omstreken in voor iedereen die te maken heeft met verlies en rouw.

10. Kunstgenoten in beweging
Kunstgenoten in Beweging is sinds 2016 voor en door 60-plussers.

De winnende organisatie krijgt een bedrag van € 1.000,-. Daarnaast stelt Rabobank Waterland en Omstreken een extra prijs van € 500,- beschikbaar. De 8 overige genomineerde organisaties ontvangen een prijs met een geldwaarde van € 250,-.