Van links naar rechts: Willem van Wijngaarden (trainer heren Pax Hoofddorp), Mikel Zwarthoed, Bram van Zelst, Julien Zwiers, Evrim Ksikas Dorin Radulescu, Sverre van Wijngaarden, Dennis Hoog Antink en Sebastian Hoek (trainers Turncentrum Waterland.
Van links naar rechts: Willem van Wijngaarden (trainer heren Pax Hoofddorp), Mikel Zwarthoed, Bram van Zelst, Julien Zwiers, Evrim Ksikas Dorin Radulescu, Sverre van Wijngaarden, Dennis Hoog Antink en Sebastian Hoek (trainers Turncentrum Waterland. (Foto: aangeleverd)

Drie teams Turncentrum Waterland naar NK

REGIO - Drie teams van Turncentrum Waterland zijn erin geslaagd om zich te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap bij de landelijke voorwedstrijden in Waalwijk.

Bij de heren werd het team in niveau 6 overtuigend eerste en ook het team in niveau 7 presteerde goed met een 5e plaats. De dames in het A-supplement werden bij de voorrondes van vandaag tweede en ook zij hebben daarmee een goede uitgangspositie voor een podiumplaats over 2 weken in Sittard.

Bij de heren waren er 2 combinatie teams samengesteld met turners van Turncentrum Waterland en Pax Hoofddorp. Het was de eerste keer dat deze samenwerking tot stand kwam en met succes! Het resulteerde direct in twee finaleplaatsen. Het team in niveau 6, bestaande uit de Turncentrum Waterland turners Mikel Zwarthoed, Bram van Zelst, Dorin Radulescu en Evrim Ksikas, was op 2 toestellen overtuigend de beste.

Tweede score

Op de andere onderdelen hadden ze de tweede score van alle teams. Ze lieten op alle toestellen stabiele en nette oefeningen zien. Het team in niveau 7 bestond uit de Waterlandse turners Barnabas Seprodi, Quinten Noto en Luka Pinna. Ook zij turnden sterk, maar lieten wat punten liggen op de onderdelen voltige en ringen.

Sterke opening

Het team bij de dames was samengesteld uit 5 turnsters, waarvan er bij deze kwalificaties 3 werden ingezet. Paulien Bos van Turntotaal Langedijk, die ook vorig seizoen al meedeed met het team van Turncentrum Waterland, turnde net als Verena Sens en Caitlin Veerman een complete meerkamp. De turnsters openden sterk op balk en ook op vloer lieten ze alle drie mooie oefeningen zien. Alleen op het onderdeel sprong scoorden ze iets minder dan verwacht.

Op het afsluitende onderdeel brug werd vervolgens wel weer optimaal gepresteerd en dat resulteerde in een prachtige tweede plaats. Zij hoefden alleen het team van de Hazenkamp voor zich dulden. Na een 4e plaats op het NK van vorig jaar op minder dan 0.10 punten zijn de dames er op gebrand om dit keer voor een podiumplaats te gaan over 2 weken in Sittard!

Een vierde team van Turncentrum Waterland turnde bij de dames in het B-supplement naar een 8e plaats en plaatste zich helaas niet. Luna de Bruijn, Yolin Kramer, Mexx de Vries en Kaithlyn Verhage turnden uitstekend op de onderdelen balk, brug en sprong, maar maakten helaas teveel foutjes bij de vrije oefening.

Paulien Bos, Verena Sens en Caitlin Veerman.