Zaterdagavond en dinsdagmiddag draait Ballon.
Zaterdagavond en dinsdagmiddag draait Ballon. (Foto: Marco Nagel)

PURMEREND - Overzicht van de films die komende dagen te zien zijn in Filmhuis Purmerend. Het filmhuis is gevestigd in 't Stamhuis aan de Kerkstraat 11.

Zaterdag 9 en dinsdagmiddag 12 november 'Ballon' – Michael Bully Herbig, Duitsland, 2018, 125'.In 1979 probeerden twee stellen met hun kinderen de DDR te ontvluchten in een zelf gefabriceerde luchtballon. Een eerste poging mislukte op enkele honderden meters van de grens. De Stasi kreeg snel lucht van het mislukte plan en startte een grondig onderzoek.

Het Oost-Duitse regime was altijd zeer alert en wist de diverse ontsnappingspogingen die werden ondernomen te onderscheppen. Maar ze hadden nooit rekening gehouden met een zelfgemaakte luchtballon. Het nieuws werd opgepakt door de internationale media en werd gezien als de meest spectaculaire ontsnapping ooit, wat voor de DDR een groot gezichtsverlies was naar de buitenwereld toe.

Dinsdagavond 12 november 'Celle que vous croyez' – Safy Nebbou, Frankrijk / België, 2019, 118'.

Een spannend Frans drama, waarin Claire, een gescheiden professor van in de 50, zichzelf na een gestrand huwelijk weer moet herpakken. Het is een film over liefde, ouder worden en zelfacceptatie, naar de gelijknamige roman van Camille Laurens. Juliette Binoche schittert als Claire die een succesvolle carrière als docent heeft.

Vrijdag 15 en zaterdag 16 november 'Once upon a time in ... Hollywood' – Quentin Tarantino, Verenigde Staten, 2019, 161'.

De moeite die regisseur Quentin Tarantino zich getroost heeft om het Los Angeles van 1969 tevoorschijn te toveren, dat is het eerste wat verbluft aan 'Once Upon a Time in… Hollywood'. Wat was het daar mooi, toen: de muziek, de auto's, de kleding en de theaters. Je voelt dat je er zo zou kunnen rondstappen.

De niet-fictieve rijzende-ster-van-dat-moment actrice Sharon Tate bewoont samen met de echte regisseur-van-dat-moment Roman Polanski de villa naast die van Dalton. In het middenstuk van de film bezoekt stuntman Booth het hoofdkwartier van de Manson-sekte. Tarantino ziet kans het komische en het gruwelijke met elkaar te verbinden en virtuoos te spelen met de verwachting van de filmkijker.

De avondvoorstellingen beginnen om 20.30 uur, de middagvoorstellingen om 13.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,-).

Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden. Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl