De paarden kunnen zelf bepalen wanneer ze gaan eten.
De paarden kunnen zelf bepalen wanneer ze gaan eten. (Foto: aangeleverd)

Vrijloopstal groot succes

KWADIJK - Paarden zijn kuddedieren. Dat wisten we natuurlijk allang. Het is niet leuk voor ze als ze alleen staan of de hele dag in een box achter tralies zonder de mogelijkheid uit de box te kijken. Nog leuker is het als ze zelf kunnen bepalen of ze willen eten, binnen willen staan, buiten willen staan, met een vriendje willen krabbelen of wat dan ook willen doen.

Op manege de Paardenhof leven 39 paarden en 48 pony's. Voor de 48 pony's is nu een vrijloopstal gerealiseerd waarbij de pony's buiten de lessen om dus alles zelf kunnen beslissen. Voor de paarden is een grote paddock met voergang gebouwd waar de paarden overdag met elkaar zijn en zelf kunnen besluiten wat ze doen.

Manege de Paardenhof, Kwadijk 126 in Kwadijk heeft aanstaande zondag 15 september Open Dag van 13.00 tot 17.00 uur. Kom naar de demonstraties carrousel, springen, voltige en probeer een rondje te rijden op een pony. De prachtige vrijloopstal is het bekijken meer dan waard. Iedereen is van harte welkom. Parkeren kan op eigen terrein.