De bezoekers maken kennis met allerlei hulpverleningsdiensten.
De bezoekers maken kennis met allerlei hulpverleningsdiensten. (Foto: Haico Kats Fotografie)

Zaterdag open dag brandweer

PURMEREND - Brandweer Zaanstreek-Waterland organiseert op zaterdag 14 september de jaarlijkse open dag op de brandweerpost in Purmerend. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op het kazerneterrein aan de Gorslaan, hoek Waterlandlaan.

Ervaar de wereld van de hulpverlening

Er is weer van alles te zien en te beleven. Spectaculair zijn de demonstraties waar je een kijkje kunt nemen. Zoals het blussen van een autobrand. Het draait overigens niet alleen om de brandweer. Andere hulpverleningsdiensten zijn ook van de partij waardoor de bezoekers een compleet beeld krijgen. Aanwezig zijn onder andere de politie, ambulancedienst, het Rode Kruis, dierenambulance, Veilig Verkeer Nederland en de wensenambulance.

Kidsproof

Voor de kleine brandweermannen en -vrouwen in spé staat er een springkussen klaar. De jeugdbrandweer begeleidt spuitspelletjes. Meerijden met een brandweerauto kan zoals altijd de hele dag door. Uiteraard kun je ook weer de hoogte in met een hoogwerker of een autoladder.

VR Experience

Op de open dag krijg je de kans om kennis te maken met de Brandweer VR Experience. Een Virtual Reality (VR) ervaring in 360°. In deze virtuele wereld leer je hoe je brand voorkomt. Ook kun je ervaren wat je moet doen als er brand uitbreekt.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft 23 brandweerposten verdeeld over de regio. Voor een aantal van deze posten wordt naarstig gezocht naar vrijwilligers. Wellicht ligt één van deze posten bij jou in

Zie verder pagina 5