Jeroen Riemeijer met boek voor het portret van zijn zo geliefde Joke. Het in Maleisiƫ gemaakte portret staat in de achterkamer van Jeroens huis.
Jeroen Riemeijer met boek voor het portret van zijn zo geliefde Joke. Het in Maleisiƫ gemaakte portret staat in de achterkamer van Jeroens huis. (Foto: Han Giskes)

Alzheimer kreeg geen vat op grenzeloze liefde voor Joke

PURMEREND - De grenzeloze liefde tussen Jeroen Riemeijer en zijn vrouw Joke werd 7 jaar geleden abrupt verstoord, toen Joke de diagnose Alzheimer kreeg. Het leven stortte in. Drie maanden geleden overleed de grote liefde van Jeroen.

door John Bontje

Jeroen Riemeijer en zijn vrouw in de hoofdrollen in boekje en documentaire

Bizarre Nevel is de titel van het boekje waarin hij vanaf de prille ontdekking van de ziekte beschrijft wat het met hem, Joke, de kinderen en overige familie heeft gedaan. Jeroen heeft Joke vanaf dag een verzorgd, totdat het echt niet meer ging en ze naar een verzorgingshuis in Medemblik moest. "Ik hield zoveel van die vrouw, dat is met geen pen te beschrijven. Wij woonden destijds in Osdorp, zij was 13 en ik 14 en toen dacht ik al, die is voor mij", aldus de Purmerender.

Jeroen, die bekendheid geniet als een van de Vrienden voor Purmerend, en Joke zijn op woensdag 30 oktober te zien in de documentaire Uit elkaar (20.30 uur op NPO2). In het tweeluik, op 23 oktober is deel 1 te zien, tonen documentairemakers Frans en Silvia Bromet de kwetsbaarheid, het geduld en de onmacht waarmee mantelzorgers te maken krijgen die hun partner verliezen aan dementie. In het geval Jeroen Riemeijer toont het eerst en vooral zijn intense liefde voor, de zorg van en zijn niet in woorden te vatten liefde voor zijn Joke,

Zie verder pagina 5

De cover van het boekje van Jeroen Riemeijer