Beide partijen brachten na afloop van het tekenmoment een toost uit.
Beide partijen brachten na afloop van het tekenmoment een toost uit. (Foto: aangeleverd)

Hospice in Vrijheid en De Zorgcirkel gaan weer voor twee samen verder

PURMEREND - Hospice in Vrijheid en De Zorgcirkel werken al sinds de start van het hospice, nu zes jaar geleden, tot volle tevredenheid samen.

Nieuwe samenwerking met officieel tintje bekrachtigd

Vorige week is een nieuwe samenwerking voor de duur van twee jaar ondertekend met de handtekeningen van Evan van Egmond van In Vrijheid en Monique Cremers, van de Raad van Bestuur van De Zorgcirkel.

"We hebben er bewust een extra officieel tintje van gemaakt. Tot nu toe hebben we de samenwerking met stille trom afgesproken, maar zowel De Zorgcirkel als wij zijn dermate tevreden dat we het nu tijd vonden om er een feestelijk momentje van te maken", aldus Evan van Egmond.

Zes jaar

Op 17 november bestaat Hospice in Vrijheid zes jaar. Vanaf de prille start heeft de organisatie kunnen beschikken over verpleegkundige hulp vanuit De Zorgcirkel.

Vaste verpleegkundigen

Hoofd coƶrdinator Marieke Zwart: "We kunnen rekenen op zorgverleners vanuit De Zorgcirkel. Dat verloopt erg prettig. In de nacht hebben we altijd vaste verpleegkundigen bij ons zitten. Dat heeft onze voorkeur want daardoor krijgen onze cliƫnten en vrijwilligers te maken met dezelfde gezichten. En juist dat werkt van beide kanten probleemloos", aldus Marieke.

Wat haar betreft loopt de samenwerking nog jaren door.