"Wat leuk, mijn oude zaak!" De honderdjarige mevrouw Jopie Mul krijgt uit handen van burgemeester Don Bijl het boekje overhandigd in gezelschap van de makers. (Foto: M. 0vinge)

Feestelijke presentatie Heerlijk Purmerend

PURMEREND - In de trouwzaal van het voormalige stadhuis van Purmerend, nu het onderkomen van het Purmerends Museum, nam burgemeester Don Bijl afgelopen donderdag het eerste exemplaar van het boekje Heerlijk Purmerend in ontvangst.

In Heerlijk Purmerend geven de makers de lezer een inkijkje in het leven van bekende en minder bekende Purmerenders. Zij maken kennis met de mensen, hun huizen, hun eetgewoonten, hun lievelingsrecepten en hun liefde voor hun stad. Veelal de plek waar ze wonen én werken.

Na de overhandiging vertrok het gezelschap naar de VVV/Museumwinkel, waar het boekje onder andere te koop is. Daar was ook Jopie Mul (100!), de oudste geïnterviewde in Heerlijk Purmerend. Dat een vaste waarde zo geschiedenis kan zijn bewees juist deze onderneemster. Nog voor Heerlijk Purmerend werd gelanceerd, sloot zij na zestig jaar de deuren van haar snackbar. Hiermee is alweer een Purmerends icoon verleden tijd. Dat geldt ook voor Garage Zijp. In Heerlijk Purmerend staat het bedrijf nog fier overeind.

Oplage

Heerlijk Purmerend is een uitgave van Marie-Christine Koestal (tekst), Dirk Karten (fotografie) en Ingrid Beltman (vormgeving) en is verschenen in een oplage van duizend exemplaren. Hun boekje Heerlijk Beemster, dat drie jaar geleden ook in een oplage van duizend exemplaren uitkwam, is bijna uitverkocht. Het drietal koos ook in deze uitgave voor het vastleggen van het heden. Het boekje bevat onder andere een portret van de laatste echte melkhandel van de stad. Ook burgemeester Don Bijl gaf een kijkje in zijn privéleven.

Heerlijk Purmerend is voor 9,95 euro te koop bij de VVV/Museumwinkel, Franzen, Rozemeijer en Boekhandel Het Leesteken.