V.l.n.r. de commissie Fundraising van de Junior Kamer Zaanstreek: Thijs Aafjes, Dennis Vis, Jordy v.d. Heide, Mitch Verhoeff, Sven Joustra en Jordy Wessels. Op de foto ontbreken Jordy Jas, Özgur Kasirga, Jelle Erfmann en Terry Reinders. (Foto: JKZ)
V.l.n.r. de commissie Fundraising van de Junior Kamer Zaanstreek: Thijs Aafjes, Dennis Vis, Jordy v.d. Heide, Mitch Verhoeff, Sven Joustra en Jordy Wessels. Op de foto ontbreken Jordy Jas, Özgur Kasirga, Jelle Erfmann en Terry Reinders. (Foto: JKZ) (Foto: JKZ)

Zaanse Zwemchallenge

Zaanse Zwemchallenge

ZAANDAM – De Zaanse Schans wordt hét decor van De Zaanse Zwem Challenge. Het wordt een spannend evenement dat 30 juni wordt gehouden. De Fundraising Commissie van de Junior Kamer Zaanstreek (JKZ) organiseert het evenement. De deelnemers zwemmen voor buitenspeelgoed voor de kinderafdeling van het Zaans Medisch Centrum in Zaandam. Verwacht wordt dat straks ruim 600 gesponsorde deelnemers in het water liggen. Voor VIP's is er een speciaal programma en verder is er voor elk wat wils op het evenemententerrein met muziekpodium en lekker eten en drinken.

Iedereen met een zwemdiploma a en b kan meedoen: jong en oud. De jeugd zwemt de 500 meter en de volwassenen 800 meter. Dat is prima te doen en voor wie het nodig heeft kan onderweg overal uitrusten bij pontons en natuurlijk varen ook reddingsboten met hulpverleners mee. Het zwemmen gaat in zogenoemde runs, waar bij sommige runs wel 120 man tegelijk in het water ligt!

Dat wordt straks een spectaculair gezicht met de molens als decor en aanmoediging langs de kant. Er wordt gestart bij de hoogste steiger van de schans. Het parcours loopt tot de Julianabrug. De jeugd van 12 t/m 14 jaar mag meedoen als ze een begeleider meenemen het water in. De eerste run start rond de middag en de laatste verwachten ze na vijven bij de finish. Uiteraard zijn er faciliteiten voor het omkleden (warme douches, kleedruimtes).

De Zaanse Zwem Challenge is volledig afhankelijk van giften en sponsoring van particulieren en bedrijven. Deelnemers kunnen de Challenge aangaan door zich in te schrijven via de website. Elke deelnemer kan zich laten sponsoren om zo een steentje bij te dragen aan het goede doel. De deelnemer die het hoogte sponsorbedrag weet op te halen krijgt tevens een extra beloning. Aanmelden kan via www.jkz.nl.