Beleef spannende avonturen.
Beleef spannende avonturen. (Foto: Peter van Aalst)

Het leukste museum voor kinderen

DEN HELDER - Beukende golven, gestrande schepen en uitrukkende reddingboten. Beleef het mee in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

Ook in 2019 is het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers uitgeroepen tot een van de beste Kidsproof musea van Nederland! Tientallen museuminspecteurs tot 12 jaar hebben het museum beoordeeld en beloond met deze mooie prestatie. Dus, kom ook naar het Reddingmuseum in Den Helder en ga op een spannende, interactieve ontdekkingstocht en kijk of jij het museum ook zo goed beoordeeld. Doe bijvoorbeeld de audiotour waarmee je een echte medaille kunt winnen, verstuur zelf een bericht in morse, beleef de wilde zee met de vaarsimulator en ervaar hoe windkracht 10 aanvoelt in de windtunnel.

Vaar mee in een échte reddingboot

Tot 1 november biedt het Reddingmuseum verschillende vaartochten aan. Motorstrandreddingboot Johan de Witt maakt rondvaarten door de mooie binnenhaven van Den Helder. Laat je in 20 minuten meenemen in de wereld van het reddingwezen en de prachtige omgeving van Den Helder. Ontdek onder andere het verhaal van Lichtschip Texel en waarom het water bij het Reddingmuseum het Boerenverdriet heet. De vaartocht is goed te combineren met een bezoek aan het museum.