Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Atlantikwall Centrum: een uniek dagje uit

HUISDUINEN - Wie weet dat Den Helder de meest gebombardeerde stad van Nederland was in de Tweede Wereldoorlog? De stad herbergt nog vele zichtbare herinneringen aan deze tijd. Daarnaast was Den Helder een belangrijk onderdeel van de Atlantikwall, een 5000 kilometer lange betonnen verdedigingsmuur van Noorwegen tot Spanje. In het Atlantikwall Centrum maken bezoekers kennis met dit indrukwekkende oorlogsverleden door beeld, geluid en (virtuele) verhalen van ooggetuigen.

Het Atlantikwall Centrum is gevestigd in het oude Administratiegebouw van de Duitse marine. Dit Rijksmonument is een indrukwekkend overblijfsel van de Atlantikwall. Deze Duitse ruïne vormt nu het podium voor de verhalen over de bizarre periode van de Tweede Wereldoorlog. Vanaf vrijdag 24 mei is het Centrum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Combiticket naar het verleden

Maak uw dagje uit compleet met een bezoek aan Fort Kijkduin, dat u nog verder mee terug neemt in de tijd, namelijk naar die van Napoleon. Het Fort ligt op slechts 300 meter afstand van het Atlantikwall Centrum. Met een combiticket van € 10,- voor kinderen en senioren en € 12,- voor volwassenen kunt u beide historische parels bezoeken.

Meer informatie: www.atlantikwallcentrum.nl.