Beleef de historie van Alckmaer.
Beleef de historie van Alckmaer. (Foto: aangeleverd)

Kaeskoppenstad: beleef de historie van Alckmaer!

ALKMAAR - Iedereen in Alkmaar waant zich zaterdag 1 en zondag 2 juni in de zestiende eeuw. In het prachtige decor van de oude stad, tussen het Verdronkenoord en het Luttik Oudorp, kan 'Alckmaer' weer worden beleefd zoals de stad was aan het begin van de Gouden Eeuw.

De fans van Kaeskoppenstad kijken er al weken naar uit: op 1 en 2 juni beleven we Kaeskoppenstad! Bezoek het Huys van Leeghwater en leer over het Noord-Holland van 1513, ontwijk de pestlijders op de leprozenkar, neem een kijkje bij de schilders in de Sael der Konsten of verspeel de laatste centen in het Kaesino.

Als het lekker weer is kan het schouwspel worden bewonderd vanaf één van de terrassen in de route of eet een broodje warme paling in de zon. Vergeet vooral geen bezoek te brengen aan de Bierkaye en 't Witte Fortuyn te proeven, het witbiertje van Kaeskoppenstad! De sfeer wordt bepaald door de woeste Watergeuzen van Vive les Gueux met hun strijdliederen en trommels, de geleerden van De Latijnse School voeren hun proeven uit en de chirurgijnen van De Pracktyck van Foreest voeren een zestiende eeuwse bevalling uit.

Kaeskoppenstad wordt wederom geopend door de beroemde Bonte Stoet, een optocht met honderden Kaeskoppen die samen op weg zijn naar hun stad! Neem rond 11.15 uur plaats langs de Langestraat, bij de Grote Kerk of op de Laat en aanschouw het samenspel tussen de vele figuranten.

Koop het ticket via de website, of kom langs bij de Roode Toren op de Gewelfde Stenenbrug. Kijk voor meer informatie en voor tickets op www.kaeskoppenstad.nl