Rolstoel bespreking
Rolstoel bespreking (Foto: aangeleverd)

Test elektrische Strandrolstoel

CALLANTSOOG - De Seniorenpartij Schagen testte deze week, samen met het Gehandicapten Platvorm Schagen, een elektrische strandrolstoel op het strand in Callantsoog.

Met deze rolstoel is het voor invaliden mogelijk om zelfstandig een rit over het strand te maken. Maar eventueel ook samen met een begeleider, die dan de stoel bedient.

De test in het zeer droge, rulle zand is perfect verlopen. Met deze stoel kan maximaal vier uur worden gereden, ook langs de waterlijn. Het Gehandicapten Platvorm Schagen is zeer enthousiast en zou graag zien, dat deze strandrolstoel een vast plek krijgt in Callantsoog.

De eigenaar van het strandpaviljoen De Toko in Callantsoog -Vincent Vos- is ook zeer enthousiast over deze elektrische rolstoel en is genegen de stoel in beheer te nemen.

Zwaar werk

Tot op heden staan er bij diverse paviljoens strandrolstoelen, die met de hand geduwd moeten worden. Maar dat is zeer zwaar werk en zijn moeilijk omhoog te duwen in het losse zand.

De Seniorenpartij Schagen wil daarom samen met het Gehandicapten Platvorm Schagen deze elektrische strandrolstoel verwerven middels fondsen, maar ook via donaties van bijvoorbeeld particulieren, de gemeente Schagen en bedrijven uit Callantsoog. De kosten van de stoel zijn ongeveer € 12.000,- inclusief BTW

Omdat het belangrijk is dat deze elektrische strandrolstoel kan worden aangeschaft stelt de Seniorenpartij de eerste € 100,- beschikbaar voor de aankoop.

Wilt u dit mooie initiatief ondersteunen, dan kunt u uw gift storten op Rekening: Nr. NL60RABO0375867767 t.n.v. Vereniging Seniorenpartij met vermelding 'Rolstoel'.

Het testen van de strandrolstoel