Een kerststal van vilt, gemaakt door Nepalese vrouwen.
Een kerststal van vilt, gemaakt door Nepalese vrouwen. (Foto: Wereldwinkel Schagen)

Voor Kerstcadeaus naar Wereldwinkel Schagen

SCHAGEN - De Inkoopsters van de Wereldwinkel Schagen zijn er weer in geslaagd originele cadeaus voor de Kerst in te kopen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de producten gemaakt van vilt, van vervilte wol dus. Ze komen uit het Himalayaland Nepal en zijn ingevoerd door 'Sjaal met een Verhaal'. Drie jaar geleden opgericht door een gedreven vrouw die tijdens een bezoek aan de stad Pkohara geraakt werd door de kracht van de Nepalese vrouwen.

Het hebben van werk vergroot de zelfstandigheid en verbetert de kwaliteit van leven in Nepal en andere ontwikkelingslanden. Daarom kocht 'Sjaal met een Verhaal' onderzetters van viltballetjes en sjaals in die zij in eerst instantie doorverkocht aan familie en vrienden. Dit liep als een trein en daarom is ze ook voor de wereldwinkel gaan inkopen.

Eerlijke handel

De inkoop van kerststallen is een ander fraai voorbeeld van eerlijke handel. U vindt allerlei mooie kerststalletjes in de Wereldwinkel - die van oud hout bijvoorbeeld met daarnaast ook heel decoratieve kerstboompjes. Of het stalletje van klei en rood glazuur (zie foto). Kleurrijk is de wanddecoratie van zogenaamde Capizschelpen. De decoratie is een uitbeelding van een kerststal. Ook hier is het doel van de importeur de leef- en werkomstandigheden in het land van herkomst, de Filipijnen, te verbeteren. Je kunt hierbij denken aan beter onderwijs en geld voor medische zorg.

Kerstpakketten

Mocht u op zoek zijn naar bijzondere kerstpakketten, de medewerksters van Wereldwinkel Schagen helpen u graag, dus vraag daar gerust naar. Uiteraard staan in de schappen van de Wereldwinkel - de enige in de kop van Noord-Holland - onder de toren van de kerk op de Markt in Schagen vol met nog veel meer leuke en originele cadeaus voor elke gelegenheid en elke beurs. Meer informatie: www.fairwinkelschagen.nl

Een kleurrijke kerststal.
Kerstdecoratie koop je in de Wereldwinkel. Dan steun je mensen in ontwikkelingslanden.
Kerstboompjes van Oud Hout.