Lonneke Dort.
Lonneke Dort. (Foto: aangeleverd)

Lonneke Dort keert zaterdagavond terug in Onder de Linden

BEEMSTER - Cabaretière en kleinkunstenares Lonneke Dort keert zaterdag 23 november met haar programma 'Na de lieve vrede' terug in Onder de Linden in Middenbeemster.

Cabaretière en kleinkunstenares zegevierde sinds 2011 bij drie festivals

Lonneke Dort won in 2011 zowel het Utrechts Cabaret Festival en het Griffioen Cabaret Festival. In 2017 werd ze eerste bij het Amsterdams Kleinkunst Festival en werd met lovende recensies ontvangen: vilein, droogkomisch en het voelt helemaal echt wat ze doet.

Tijd om te strijden

In haar eerste programma 'Na de lieve vrede' pleit Lonneke voor het sneuvelen van die lieve vrede. Over de angst waardoor we confrontatie vermijden, terwijl we ons er juist vol overgave in zouden moeten storten. Na lang genoeg op de tribune van de arena te hebben gezeten, is het tijd om het strijdtoneel op te stappen. Zonder fysieke wapens graag, we zien elkaar daar.

"Met een vileine en prikkelende kijk op de grotere thema's en sterke liedteksten weet Lonneke zichzelf steeds spannend te houden en het publiek naar haar hand te zetten." Aldus hetr juryrapport van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De Theaterkrant resenceerde: "Dort heeft echter een geheel eigen stijl. Haar grove, behoorlijk cynische teksten zijn de ene keer grappig – zoals in een aanklacht tegen extraverte mensen – en de andere keer indringend – zoals in een lied over vluchtelingen."

De aanvang is 20.30 uur. Toegang €13,50. Reserveren kan via de website www.onderdelindenbeemster.nl