AZ Alkmaar genomineerd.
AZ Alkmaar genomineerd. (Foto: aangeleverd)

Wie wint de Bronzen Waaier 2019?

REGIO - Stichting De Waaier reikt maandag 13 januari de Bronzen Waaier uit aan de meest maatschappelijk betrokken ondernemer van 2019 in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Er zijn vier genomineerden geselecteerd die het afgelopen jaar een voorbeeldfunctie hebben vervuld op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen in de regio.

Bijdrage aan sociale cohesie

De genomineerden voor de Bronzen Waaier 2019 zijn AZ Alkmaar, De Geus Bouw, Erkamp Boot Willemsen notarissen en P.J. Koper Vastgoed. Allen hebben op eigen wijze invulling gegeven aan hun maatschappelijke betrokkenheid en zo een bijdrage geleverd aan de sociale cohesie in de omgeving. Zo is AZ het decor voor de tweejaarlijkse Beursvloer van De Waaier waar vele matches worden gesloten en stelde De Geus Bouw diverse materialen beschikbaar aan Het Rekerhuis en Buurtvereniging Bloemwijk. Erkamp Boot Willemsen notarissen zorgde voor de oprichtingsakte van diverse stichtingen waaronder Exposure Heroes en familie Koper bezorgt vooral ouderen regelmatig een onvergetelijke dag met als hoogtepunt de ritten met de verlengde Jaguar.

Maatschappelijk betrokken

De genomineerden hebben allen overeenkomstig dat zij zich graag inzetten voor een maatschappelijk betrokken samenleving. Onder de vlag van De Waaier, 'makelaar in maatschappelijk betrokken ondernemen', sluiten zij matches met maatschappelijke organisaties om hun kennis, kunde, menskracht en middelen vrijwillig in te zetten om de organisaties te helpen of ondersteunen. Naast genoemde voorbeelden zijn er dan ook tal van projecten waar de genomineerden zich voor inzetten want maatschappelijke betrokkenheid is veelal onderdeel van de bedrijfscultuur.

Jury en stemronde

Het aantal matches dat is uitgevoerd en de maatschappelijke waarde van de uitgevoerde klussen zijn belangrijke criteria om in aanmerking te komen voor de Bronzen Waaier. Een jury, bestaande uit Ellis de Boer (oprichter/manager Het Rekerhuis), Sander Brouwer (partner bij De Hooge Waerder, winnaar 2018), Piet Bruinooge (burgemeester van Alkmaar) en Cock de Vries (adviesbureau ABCdV, winnaar 2017) hebben uit de longlist de vier genomineerden geselecteerd. Vervolgens is een verkiezing uitgezet onder de aangesloten leden van stichting De Waaier.

P.J. Koper Vastgoed.
Erkamp Boot Willemsen Notarissen.
De Geus Bouw.